Cumartesi , 27 Nisan 2024

Morgdaki çıplıklardan odamda uyuyamıyorum





Tüyler ürperten sözler: Morgdaki çığlıklardan odama gitmek istemiyorum Doç. Dr. Hakan Akelma, hastanedeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 70 olduğunu söyledi. Aşılanmanın önemine dikkat çeken ve aşısız hastalarda yaş sınırının düştüğünü belirten Akelma, “Odam morga yakın ve o odaya gitmek istemiyorum. Çünkü her gün neredeyse 15- 20’ye yakın cenaze çıkıyor ve oradaki feryatlar beni çok etkiliyor” dedi.





Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Akelma, Sağlık Bakanlığı verilerine göre aşılama oranında yüzde 54,1 ile en düşük, vaka sayısında da nüfusa oranına göre 100 binde 627,5 kişiyle en yüksek şehirler arasında yer alan Diyarbakır’da, aşı seferberliği ile birlikte vaka sayılarının son 2-3 günde düşüş eğiliminde olduğunu söyledi.





Bu durumunun aşılanma oranının artmasıyla bağlantılı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Akelma, “Aşılama oranı yüzde 40 olduğu zamanlarda günlük vaka sayısının 2 binin üzerindeydi ve yoğun bakıma yansıması da çok hızlı oluyordu. Neredeyse günde 10- 15 arasında hasta yatırmak zorunda kalıyorduk. Aşılama artıkça vaka sayısı da azalıyor. Tek doz BioNTech’in bile vaka sayısına yansıdığını matematiksel olarak görüyoruz. Yoğun bakımlardaki hasta sayısı minimal de olsa bir azalmaya geçti. Bu anlamda bu sevindirici. Günde neredeyse Türkiye’nin yüzde 10 ölüm kaybını veren bir şehirdeydik. Ölüm sayımızın da azalması bize umut veriyor” diye konuştu.




Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …