Cuma , 26 Nisan 2024

Mukaddes Erva Aktaş





‘DNA SONUCU EŞLEŞME ÇIKMADI’
Abdullah Aktaş, o gün akrabaları ile Kahramanmaraş’taki tüm hastanelere baktıklarını ve kızını bulamadıklarını söyleyerek, “Tüm hastanelerde hastaların tek tek yüzlerine baktım. Orada tekrar doktora sordum. Doktor da ‘Ortopedik vakaları Kayseri’ye gönderdim’ dedi. Çocuğumdan hiçbir haber alamadım. Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin tüm devlet hastanelerini gezdim, yok. Ben kendi çabalarımla DNA testimi verdim. Sonucum dün itibari ile çıktı. Hiçbir eşleşme bulamadım. Çocuğumdan hiçbir iz bulamadım. Akrabalar sosyal medya üzerinde paylaşım yaptılar. Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’na gittim. Kahramanmaraş adliyesinde defnedilen otopsisi alınmış çocukların fotoğraflarına baktım tek tek. Ama benim kızım yok” diye konuştu.





Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremler Türkiye’yi yasa boğdu. 11 ilde etkili olan depremler binaların yıkılmasına ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Depremler sonrasında enkazdan sağ olarak kurtarılan Mukaddes Erva Aktaş’tan günlerdir haber alınamıyordu. Küçük kızın hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra hayatını kaybettiği ve kimsesizler mezarlığına defnedildiği öğrenildi.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …