Cuma , 26 Nisan 2024

Naci Görür bu defa 3 noktayı belirtti





“İZMİR’DE 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUM
“İzmir’de 6 büyüklüğünde deprem beklediğini söyleyen Prof. Görür, “İzmir’de olan depremler genelde 6.0’lar mertebesinde. Yani 6.6 6.2 ve daha düşük olabiliyor. Tarihi dönemlerde büyük depremler vaaz edilmiş ama ben onun İzmir Yarımadası’nda olduğunu düşünmüyorum. Çünkü İzmir’in bir şanssızlığı var. Ege Denizi’nde de bir deprem olsa İzmir’e mal ediliyor. Bakın Sisam’da oldu deprem 6.8 Yunanistan’da oldu İzmir depremi diye biliyoruz biz. Benim inancım İzmir büyük olasılıkla çoğunlukla 6.0’lar mertebesinde olacaktır. Yani İzmir’de 7.0 üzerindeki deprem tahmin ediyorum ki ender olabilir. O da İzmir Fayı’nın çalışmasına bağlı olarak.” dedi.





‘ADANA VE HATAY DEPREMLER İÇİN UYARMIŞTIK’
TGRT Haber TV canlı yayınınında soruları cevaplayan Naci Görür, Hatay Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Naci Görür şöyle konuştu:





“Biz Kahramanmaraş depremleri olduğu zaman iki yere dikkat çektik. Bir dedik Adana havzasına dikkat edin, Hatay’a dikkat edin. Bekliyorduk ki uyardık onu. Uyarma nedenimiz de çok basit. Hep söylüyorum bunu doğrultu atımlı fayda deprem olursa enerjinin bir kısmı da onun güneyine yani diğer ucuna transfer edilir diye. Şimdi Maraş civarında depremler olunca onun güneyinde kabaca diyorum işte Hatay var, Adana var. Her iki tarafı da uyardık. Hatta o yüzden Twitter üzerinden bize mesajlar geldi, ‘Siz öyle dediniz diye biz evlerimize giremiyoruz’ diye. Adana’dan biraz rahatsız olunmuş gibi mesajlar geldi. Ama biz bilimsel olarak halkımızı, insanlarımızı yönetimlerimizi bilimin gereği, görevimizin gereği uyarmamız lazım. Yani orada bundan sonra deprem olabilir diye. Zamanını bilmiyorduk tabi. Elbette büyüklüğünü de tam söyleyemezdik ama bilimsel bir öngörüyle Hatay’a dikkat edin dedik.”




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …