Salı , 19 Mart 2024

O SİGARAYI KULLANANLARA ÇOK KÖTÜ HABER!






Sigara sağlığımıza kötü yönde etkileyen zararlı maddelerin önderlik yapar. Dünyada milyonlarca insan bundan dolayı çekince altında. Sigara sağlığa zararlı olduğu halde çoğu fert bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde
en başı çeken sigara vücuda çoğu zarar vermekte ve uzun süre sigara kullanan kişilerde maalesef hastalıkların geri dönüşü mümkün olmamaktadır. Elektronik sigaraya dikkat Göğüs Hastalıklari Uzmani Dr. Recep Dodurgalı, elektronik sigaranın düzgüsel sigara gibi insan sağlığına ciddi derecede zarar verdiğini belirterek aynı yasaklara tabi olması gerektiğine dikkat çekti. Dodurgalı, elektronik sigaranın insan sağlığına düzgüsel sigara boyutunda zarar verdiğini beyan etti. Dr. Dodurgalı, elektronik sigaranın, hiçbir zaman sigarayı bırakma tekniği olarak düşünülemeyeceğini belirterek, “Elektronik sigara son yıllarda gittikçe yaygınlaşıyor ve sigara bırakma tekniği ve sigaraya alternatif olarak pazarlanıyor.
Elektronik sigarada sonucunda bir tütün endüstrisinin ürünüdür. İçerisinde nikotin bulunduruyor. Ayrıca içinde zararlı kimyasal maddeler de var. Bunları çeşitli aRomalarla daha cazip hale getiriyorlar fakat aslabir zaman elektronik sigara, sigarayı bırakma tekniği olarak düşünülemez.




Sigaraya bir alternatif değildir” şeklinde konuştu. Dr. Recep Dodurgalı, elektronik sigara kullanımının henüz uzun yıllara dayanan bir alışkanlık olmadığı için kanser yapıcı etkileri ile ilgili kafi bilimsel veri bulunmadığını bir tek seneler sonrasında kanser yapıcı ya da vücuda zararlı hasarların ortaya çıkacağını açıkladı. Dodurgalı, “Elektronik sigara kullananlarda nikotinin zararlarına maruz kalıyorlar.
Elektronik sigara kullanımı hemen hemen uzun yıllara dayanan bir alışkanlık olmadığı için bu tarz şeylerin kanser yapıcı etkileri ile ilgili yeterli bilimsel veri yok. Uzun seneler geçmiş olduğu vakit elektronik sigara kullananlar da sigara kullanımı benzer biçimde kanser yapıcı ya da öteki vücuda zararlı hasarların ortaya çıktığı görülecektir” dedi. “Sigara içilemeyen bir yerde elektronik sigara da içilmemeli” Dr. Recep Dodurgalı son olarak sigara içilemeyen bir yerde elektronik sigaranın da içilememesi icap ettiğini vurgulayarak şöyle dedi:
“Elektronik sigara dumanına maruz kalanlar da aynı sigara dumanına maruz kalanlar benzer biçimde o dumandan etkileniyorlar. Elektronik sigara kullanımının da sigara kullanımı gibi yasaklara doğal olması icap ettiğini düşünüyoruz. Sigara içilemeyen bir yerde elektronik sigara da içilememeli. O dumana maruz kalınmamalıdır.”

Sonraki Haber

Bahar Öztan’ın Hastalığı Tekrar Nüksetmişti

Bahar Öztan’ın Hastalığı Tekrar Nüksetmişti Milyonların sevgilisi olan 60 yaşındaki Yeşilçam oyuncusu Bahar Öztan, hastalığının …