Cuma , 26 Nisan 2024

ONBES GÜN ÖNCE





K/e/sim yapılmaması ilk önce yoğunlaştırmak için için malzeme alınacak. Ku/rban satış yerleri, İstanbul’da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek ve bu sevkiyattan öncelik hayvan girişine izin verilmeyecek. K/e/sim yapılmaması ilk önce yoğunlaştırmak için için malzeme alınacak. Ku/rban satış yerleri, İstanbul’da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek ve bu sevkiyattan öncelik hayvan girişine izin verilmeyecek.





İstanbul’a ku/rbanlık hayvan girişleri 5 Temmuz’dan itibaren başlayacak. Ku/rban yer aldığın anlatıldığına göre, denetimlerde uygun kullanım için uygun olduklarına inanılırken kullanılmayacak şekilde anlatılacak (X) tarafından işaretlenerek işaretlenecek şekilde tasarlanacak.





Ko/vid-19 ö/ldürülecek ve ke/sim yerlerinde kullanım ve burnu kapatacak şekilde kullanılacak, en az 2 metre ölçülecek şekilde kullanılacak, satış ve kesim yerlerinin tüm girişlerinde ve belirli bölgelerdeki kullanımlarda el antise



ptiği kullanımlarında giyilecek. , insan kalabalığını tamamlaması için hayvan ve insanlar giriş-çıkışına uygun olan işleri oluşturulacak. Hayvanların bulunduğu yerler içinde uygun yönlendirmeler yapılacak. Hayvan satış fuarı 8 metrekarelik satış noktasında olacak şekilde tasarlanacak. Satış ve ke/sim yerlerinin girişinde HES kodu sorgulaması yapılacak. Sorgulama herhangi bir bir risk alamaz (Ko/vid-19 ile temaslı olmayan kişilerle girişine izin verilmez.





Satış ve kesim yerlerinin girişlerinde ateşi, ateşi 38 derecelere üzerinde eğitimlere maske, izin verilmemesi ve sağlık girişalarına ulaşılacak. Hayvan satış yeri maskesi takılacak. Müşteri ve satıcılar satış birimindeki konumlar. Müşteri ve satıcısından el alışverişi (tokalaşma) olmaz. Hayvan satış alanı içerisinde sistem içinde el yıkamak için lavabolar oluşturulacak.





Ku/rbanlık hayvan sevkleri ile ilgili bölümler İller’den sevk edileceklik hayvanlar için sağlık muayeneden alınmadan önce usulüne uygun terbiye edilmeyen, silintili ve okunaksız pasaportlar ve nakil belgesi konu konulmayacak. Küpelenerek yetiştirilmemiş, veri tabanına kaydedilmemiş, yanlarında pasaportları veya nakil malzemeleri büyükbaş ve küçükbaşlara sevklerine izin verilmeyecek. Kurbanlık olarak sevkedilmek üzere hayvancılık için klinik raporu düzenden önce kulaklık perakende satış TURKVET’ten kontrol edilecek. Sağlıktan kurban olması uygun olmayan insanlara sevklerine izin verilmeyecek. Kurbanlık hayvan nakillerinde, hayvan bakımına uyulacak.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …