Cumartesi , 27 Nisan 2024

ONLARCA EV KÜL






Artvin’de ko-rku d-olu anlar: O-nla-rca e-v ya-ndı









Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde bir evde çıkan ya-ngın, rüzgarın da etkisiyle çevredeki evlere s-ıçradı. 50’ye yakın evde devam eden ya-ngına, itfaiye e-kipleri m-üdahale ediyor. Artvin Valiliği’nden yapılan açıklamada “Y-ngın, köy-ün büyük bir b-ölümünü te-hdit eden bo-yuttadır” ifadelerini kullandı.









Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde öğle saatlerinde ahşap bir evde y-angın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ya-yılarak çevredeki evlere de sıç-radı. İh-bar üzerine köye, belediyeye ait itfaiye ekipleri ile Orman Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ve sa-ğlık e-kipleri sevk edildi.




Alevlerin 50’ye yakın eve s-ıçradığı ya-ngına i-tfaiye e-kipleri mü-dahale ediyor. Ekipler, a-levlerin diğer evlere de -sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.




CA-N K-AYBI YOK, YA-NGIN SÜRÜYOR, H-LİKOPTER TALEP EDİLDİ
Dereiçi köyünde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle çevredeki evlere s-ıçrayan ya-ngın devam ediyor. Yusufeli ilçe belediyesi ile Orman Müdürlüğü’nden ekiplerin mü-dahale ettiği ya-ngın için tüm ilçelerden ta-kviye itfaiye araçları köye yö-nlendirildi. Ya-ngına havadan m-üda-hale için y-an-gın sö-ndürme helikopteri istendi.





Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirterek m-üdahalenin sürdüğünü söyledi. Yangında ilk belirlemelere göre can k-aybı olmadığını açıklayan Özdemir, çok sayıda evin ya-ndığını belirtti.




VALİLİK: YA-NGIN K-ÖYÜ T-EHDİT EDEN BOYUTTTADIR
Artvin Valiliği de yangına ilişkin y-azılı açıklama yapıldı. Ya-ngının köyün büyük bir bölümünü te-hdit e-ttiği belirtilen açıklamada, şöyle d-enildi:




* Bugün öğleden sonra ilimize bağlı Yusufeli ilçesinin Dereiçi köyünde y-angın çıkmıştır. Yan-gın, köyün büyük bir bölümünü te-hdit eden boyuttadır. Şu ana kadar herhangi bir can k-aybı bilgisine ulaşılmamıştır.



Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …