Cumartesi , 27 Nisan 2024

Saç Kepeğini Ortadan Kaldıran Ev Yapımı Kür






Kepek en sık karşılaşılan problemlerden biridir. Bazen stresten bazense mevsim geçişlerinden dolayı ortaya çıkan kepek problemini ortadan kaldırmak ise başlı başına bir derttir. Hepimizin kabusu olan kepek sorunundan kurtulmak için evinizde hazırlayabileceğiniz doğal reçeteler…
Saç kepeğinden kurtulmak için pahalı kimyasallar yerine cildinizi rahatlatacak doğal çözümler denemelisiniz.
ÇAY AĞACI YAĞI
200 ml’lik bir şişe şampuana 8-10 damla çay ağacı yağı eklenir. Saçlarınızı normalde yaptığınız şekilde yıkayın, sonra iyice durulayın. Çay ağacı yağının daha önce duymadığınız bu faydası sayesinde kepek probleminden kurtulabilirsiniz.




ELMA SİRKESİ
Eşit oranda su ile elma sirkesini karıştırın. Saçınızı yıkadıktan sonra, ıslakken karışımı uygulayın. Kafa derisine masaj yapılmalı ve durulamadan önce 15 dakika bekletilmelidir.
BAL
Saçınızı ıslatın. Suyla seyreltilmiş balı saçınıza uygulayın. Saç diplerine 3-5 dakika sürün. Birkaç saat boyunca kafa derisine nufüs etmesi için bekledikten sonra, su ile durulayın.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Bir kasede hindistancevizi yağını ısıtın. Yağı kafa derisine ve saçınıza 5 dakika sürün. Bir gecede bırakın. Sabah, her zamanki şampuanla yıkayın.
KABARTMA TOZU
Normal şampuana kabartma tozu ilave edin. Bu şekilde veya kabartma tozu ile elma sirkesini birlikte kullanın. Saç derisine uygulayıp, 2-3 dakika sonra soğuk suyla durulayın.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …