Pazartesi , 29 Nisan 2024

Sağanak yağışın etkili olduğu İstanbul’a Meteoroloji’den bir uyarı daha…





Sağanak yağışın etkisini gösterdiği İstanbul için Meteoroloji bir uyarı daha yaptı. Açıklamada kentte yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. İstanbul’da sağanak yağış etkili olurken, Meteoroloji’den yeni uyarı yapıldı. 25 Temmuz Pazar günü de kentte gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Meteoroloji’nin verilerine göre, İstanbul’da yarın hava sıcaklığı en düşük 22, en yüksek ise 30 derece olacak.





FIRTINA UYARISI Meteoroloji tarafından yapılan fırtına uyarısında da “Orta ve Güney Ege’de rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın yarın (Pazar) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Eskişehir, Sinop, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli kıyıları ve Çanakkale’nin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.





Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde biraz artacağı, İç Ege’de biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. MGM’nin kuvvetli yağış uyarısında ise “Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların bu akşam saatlerinde Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.




Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …