Cuma , 26 Nisan 2024

SGK ödüyor! Başvuran alıyor, son 15 gün…





Çalışan ve işverenleri ilgilendiriyor. Son 15 gün. Başvuran yararlanıyor. SGK ödüyor. Günlük 44.15 lira destek sağlanıyor. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Torba yasa ile getirilen düzenleme, hem kayıt dışı istihdam edilenler hem de işverenler için önemli bir imkan sağlıyor. Sigortasız çalışanlara başvuru yapmaları halinde 44,15 TL destek veriliyor.



Bu destekten faydalanmak isteyen kayıt dışı çalışanların 15 gün içerisinde başvurması gerekiyor. Kayıt dışı çalışanların başvurusu üzerine, işverene her ay Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ödeyecekleri primlerden mahsup edilmek üzere günlük 44,15 lira verilmesine ilişkin destekten yararlanmak için başvuru süresinde son 15 güne girildi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, düzenlemenin önemli bir fırsat sağladığını belirterek, çalışanlara ve işverenlere bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.


Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …