Cuma , 26 Nisan 2024

Sizde başvurabilirsiniz





SGK Başkanı Cevdet Ceylan, 7 ilde uygulanan ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ kapsamında küçük ölçekli işletmelerde kadın istihdamı sağlayan işverenlere 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği verileceğini duyurdu.





Proje kapsamında, özellikle küçük ölçekli, işçi sayısı 9 ve daha aşağıda olan işverenler ilave kadın istihdamı sağlamak koşulu ile projeden faydalanacaktır. SGK Başkanı Cevdet Ceylan, Ankara’da otelde düzenlediği basın toplantısında, 17 Mayıs 2021’de 7 ilde hayata geçirdikleri ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin tanıtımını yaptı.





Ceylan, sosyal güvenlik sistemindeki en önemli sorunlardan birinin kayıt dışı istihdam diğerinin de kadın istihdamının gelişmiş ülkelere göre istenilen seviyelerde olmaması olduğunu belirterek, “Bu sorunlar sosyal güvenlik sistemine ve dolayısı ile ülke ekonomisine ciddi zararlar vermektedir. Ayrıca kadınların iş gücü piyasasına katılımı; kadının ekonomik özgürlüğünü sağladığı gibi kendine olan güvenini ve toplumsal saygınlığını da artırmaktadır.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …