Cumartesi , 27 Nisan 2024

SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR! 15 DERECE BİRDEN DÜŞECEK





Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: bugün ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Antalya’nın iç batı ilçeleri, Kars, Ardahan, Hatay, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.





HAVA SICAKLIĞI ARTACAK
Sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle rüzgarın batı ve güneybatı, Ege’de yer yer kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.





ORHAN ŞEN’DEN AÇIKLAMA
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hafta sonu hava nasıl olacak: Cumartesi İç Ege İç Anadolu Marmara doğusu yağmurlu. Pazar Marmara (Trakya hariç) Ege, batı ve Orta Karadeniz hariç diğer bölgeler yağmurlu. Sıcaklık batıda düne göre 1-2 derece azalacak, doğuda 2-4 derece artacak. Marmara’ya yağmur çarşamba akşamüstü gelir. Perşembeye de sarkar. Bu sistemin getireceği yağış perşembeden itibaren Anadolu’da su baskınlarına neden olabilir (Çarşamba Trakya, Perşembe Afyon, Denizli, Konya, Yozgat, Sivas)





Önümüzdeki çarşamba perşembe günü gelecek serin ve yağışlı sistem sıcaklıkları hissedilir şekilde azaltacak. Ani sıcaklık düşüşleri atmosferde karışımı artıracağından gökgürültülü sağanak yağışları oluşturur. Bu da su baskınlarını oluşturabilir. İstanbul’da sıcaklık 16 dereceye düşer.”





“GECELER ÇOK ÜŞÜTECEK”
Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çeken Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de, önümüzdeki hafta etkili olması beklenen soğuk havaya dikkat çekerek şunları söyledi:





“Perşembe gününe kadar sıcak gidecek ve bize tişört giydirecek olan havalar 19 Mayıs itibariyle bozuluyor. Perşembe gününden itibaren tekrar kalın giysilere başvuracağız. Özellikle geceler çok üşütecek. Ancak, soğuklar sadece 2 gün etkili. Isı değişimine karşı dikkatli olunmalı.”





“15 DERECE BİRDEN DÜŞEBİLİR”
Twitter’da hava durumu paylaşımlarıyla bilinen “havaforum” isimli sayfadan yapılan paylaşımda da “Mevsimine göre oldukça soğuk olan bir hava dalgası bize doğru yaklaşıyor. 18 Mayıs Çarşamba’dan 19 Mayıs Perşembe’ye geçişte sıcaklıklar 8 ila 15 derece birden düşebilir. İç kesimlerde zirai don riski gündeme gelebilir. Takipteyiz.” ifadeleri kullanıldı.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …