Cumartesi , 27 Nisan 2024

SON DAKİKA | AFAD’dan flaş uyarı





Buna göre, Adıyaman’ın Tut ilçesinde son 24 saatte metrekareye 136 milimetre yağış düştü. 1 konteynerdeki su baskını sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olarak aranan 1 kişi ise ekipler tarafından yaralı bulundu. Yaralı, ambulansla Tut Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Cansız bedenine ulaşılan kadın da otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü. Sel felaketinde kaybolan son kişiyi arama çalışmaları ise sürdürülüyor.





Arama ve kurtarma faaliyetlerini yürütmek amacıyla Adıyaman merkezden Tut ilçesine 15 araç, 14 profesyonel dalgıç, 140 arama kurtarma personeli ile birlikte toplam 346 personel görevlendirildi. Bölgedeki iş makinelerine ek olarak 10 vidanjör, 50 motopomp ve dalgıç pompa, 6 kurtarma botu sevk edildi.

ŞANLIURFA’DA SON DURUM
Şanlıurfa’ya ise son 24 saatte 111 milimetre yağış düştü. Şanlıurfa, Adana, Bingöl, Mersin, Gaziantep İl AFAD Müdürlüklerinden olay bölgesine arama kurtarma personeli sevk edildi.





Meydana gelen su baskınları nedeniyle 4 vatandaş hayatını kaybederken, 2 vatandaş için de kayıp ihbarı alındı.
Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekiplerce bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedenleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Abide Kavşağı alt geçidinde g suya gömülen ve ekipler tarafından çıkarılan minibüste, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Minibüs sürücüsü olduğu tahmin edilen, erkeğe ait cansız beden, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.





Kentte sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı, 11’e yükseldi.
Şanlıurfa’da halihazırda bulunan iş makinalarına ilaveten 270 adet iş makinası sevk edilirken, bölgede şu anda 5 vidanjör, 100 adet dalgıç pompa ve motopomp, 25 adet su botu, 23 arama kurtarma aracı, 17 profesyonel dalgıç, 162 arama kurtarma personeli görev yapıyor.
Diğer illerden takviyeler devam ederken, bölgede aşırı yağışlardan kaynaklı 562 ihbar alındı.





HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 11 kişinin kimlikleri belirlendi. Selde hayatını kaybeden Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş’in otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu morgunda devam ediyor.





METREKAREYE 170 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sel felaketinin yaşandığı kentte ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını duyurdu. Metrekareye 170 kilo yağışın düştüğü ve yaşanan afetin son 65 yılın en büyüğü olduğu belirtilen açıklamada, 4 bin 895 kişinin çağrı merkezini arayarak yardım talebinde bulunduğu vurgulandı. Saat 04.00’ten itibaren gelen ihbarlar doğrultusunda 700 farklı noktada çalışma yapıldığını belirten belediye yetkilileri, sel mağduru vatandaşların kent merkezi ve ilçelerdeki 17 kadın destek merkezinde misafir edildiğini bildirdi.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …