Cumartesi , 27 Nisan 2024

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile flaş görüşme..





Önceliğimiz çatışmayı durdurmak. Rusya’nın dile getirdiği endişeler her neyse bunların müzakereler yoluyla ele alınması temel yaklaşımımız. Burada savaşın devam etmesi halinde sonuçlarının ne kadar yıkıcı olacağı açık şekilde ortada.





Biz ne Rusya’dan vazgeçebiliriz ne Ukrayna’dan. İki tarafla da konuşabilen birkaç aktörden biri Türkiye. Biz ne katkı yapabiliriz buna odaklanıyoruz. Savaş başlamadan hemen önce Donbas’taki iki yapıyı tanıdığını ilan ettiği zaman Cumhurbaşkanımızın Putin’le görüşmesi olmuştu, bu telefon diplomasisi de önem arz ediyor.





YAPTIRIM SORUSUNA YANIT
Şu anda bir yaptırım planımız yok. Biz savaşın tarafı olmak gibi pozisyona itilmek istemiyoruz. Ekonomimizin olumsuz etkilenmesini istemiyoruz. Rus tarafının da güvendiği muhatabının olması önem arz ediyor. Büyük çatışmalar ancak böyle önlenir.

ERDOĞAN’IN UKRAYNA TEMASLARI





Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya-Ukrayna arasında barışın yeniden tesisi için ellerinden gelen tüm çabaları sürdüreceklerini kaydetti.
ERDOĞAN DAHA SONRA LİTVANYA CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.





Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı başta olmak üzere bölgesel meseleler ve son gelişmeler ele alındı.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …