Cumartesi , 27 Nisan 2024

SON DAKİKA.. VE BEKLENEN SAAT VERİLDİ.. KAR YOĞUN GELİYOR!





Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ilk uyarı Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz için yapıldı. Açıklamada, “Halen Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de devam eden yağışların bu akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul’un kuzey ve doğu ilçeleri, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu’da kuvvetli (30-60 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor.





Yağışların bu akşam 1200 metre üzeri, yarın (15.12.2021 Çarşamba) zamanla 800 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi. Meteoroloji daha sonra ise İstanbul için uyarısını “sarı” kodlu yaptı. Meteoroloji, yurdun parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman, Siirt, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.





Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Toroslar Mevkii, Batı Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bugün Kırklareli, Tekirdağ, Mersin, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir, gece saatlerinde Adana, Adapazarı, Düzce, Zonguldak çevrelerinde kuvvetli (20-60 kg/m),Antalya’nın doğusunda yer yer çok kuvvetli (50-85 kg/m),Toroslar mevkiinde ise yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2-6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.





Rüzgar, genellikle güneyli, Marmara ile Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuzeyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu akşam itibariyle Balkanlardan bir soğuk hava kütlesinin geldiğini açıklamıştı.





Prof. Dr. Şen, “Bu soğuk hava kütlesi önce Marmara Bölgesi’nde sıcaklıkları düşürecek ama çarşamba günü çok önemli bir kar yağışı yok. İç Anadolu Bölgesi’nin yükseklerinde Bolu, Eskişehir civarlarında kar yağışı çarşamba günü başlar. Büyük ihtimalle cuma günü akşamı Marmara Bölgesi’ne kar yağma ihtimali var. Cuma akşamı ve cumartesi günü şehir içerisinde karla karışık yağmur olur ama İstanbul’un yüksek yerlerinde kar yağar. Sıcaklık 5-6 dereceye kadar düşecek” dedi.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …