Cuma , 26 Nisan 2024

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI





Manisalı şair ve yazar Nazmi Alper Tanrıverdi’nin güftesini yazdığı, Yılmaz Yüksel’in bestelediği ‘Ben Anadolu’yum’ isimli Hüseyni makamındaki eser 2015 yılında Amasya’da 11’inci kez düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında 542 eser arasından birinci seçilerek Altın Elma ödülünü kazanmıştı.





Manisa’nın en eski gazetesi olan Hür Işık Gazetesinde bir dönem Genel Müdürlük de yapan Tanrıverdi uzun yıllar gazetenin başyazarlığını da yapmıştı. Evli ve 3 çocuk babası Tanrıverdi şiirlerinde Alperi mahlasını da kullandı. Birçok gazetede köşe yazarlığı da yapan Tanrıverdi’nin çok sayıda ulusal ödül ve plaketi de bulunuyordu.





Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki evinde 50. sanat yılına özel açtığı sergide konuşan Tanrıverdi, şiirin kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayarak, “Şiir her ne kadar duyguların dili olsa da benim için bir yaşam tarzı. Çok duygusal bir insanım. En ufak bir şeyde burnumun direği sızlar, hüzünlenirim. Şiirlerimin içinde belki çok nadirdir içinde hüzün olmayan, bir elin parmaklarını geçmez.” şeklinde konuşmuştu.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …