Pazartesi , 29 Nisan 2024

Sonunda EYT netleşti. Bakan net konuştu. 3 kriter sizde varsa hemen yararlanacaksınız. Hem de genç yaşta..!





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuk olduğu canlı yayında milyonların beklediği beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili yol haritasını açıkladı…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuk olduğu canlı yayında milyonların beklediği beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili yol haritasını açıkladı. Düzenlemenin aralıkta Meclis’e sunulacağını belirten Bakan Bilgin, “Biz burada 1999 öncesi işe girmiş olanların emeklilikte karşılaştıkları yaş sorunu üzerine çözüm hazırlıkları içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak. Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil” ifadelerini kullandı.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber’de ekonomi gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin; asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmeli ve taşeron işçilere yönelik önemli soruları cevapladı.
Bakan Bilgin’in açıklamaları şöyle:





“Tarihte bu çapta bir salgın yok. Salgın tüm dünyayı etkiledi. Uzaktan çalışma gibi 20-25 yıl sonra hayata geçer denen birçok değişim hayata geçirildi. Uzaktan eğitimin bu kadar kitlesel bir düzeye ulaşabileceğini tahmin edemezdik. Pandemi tüm bunları öne çekti. Salgın sürecinden sonra dünyada olağanüstü bir ekonomik dalgalanma oldu. Hammadde kaynaklarının üretim alanlarında sorunlar ortaya çıktı. Bu dönemde ulaşım ve tedarik zincirlerinde problemler ortaya çıktı. Tüm bunların yoğun olarak yaşanması, dünyanın birçok ülkesinde sorun meydana getirdi. Enflasyon artmaya başladı. Bunun Türkiye’ye de yansımaları var. Neden bu kadar çok yansıyor diye sorulabilir, bunun sebeplerinden biri enerji fiyatlarındaki artış. Diğeri ise döviz fiyatlarındaki artış.

Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …