Cuma , 26 Nisan 2024

TARİH VERİLDİ! AVRUPA’YI KAVURAN SICAKLIKLAR GELİYOR





RÜZGAR AZALACAK SICAKLIK BASTIRACAK
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek’in söylediğine göre, Temmuz ayındaki serin havaya mola… Tek, ” Rüzgarın şiddeti ağustos ayına göre biraz daha azalacak ve sıcaklıklar kendini gösterecek.” diye konuştu.





İSTANBUL İÇİN 38 DERECE UYARISI!
Tek, “Kandilli Rasathanesi’nde yaptığımız 100 yıllık ölçümler var. En yüksek sıcaklık 43.7 olmuştu. Bu değerlere şu an için çok da yaklaşılacak gibi görünmüyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul için 30-38 derece sıcaklıklar görülebilir” dedi.





“BU SEFER İLGİNÇ DURUM VAR”
Bir diğer Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten; önümüzdeki günlerde normalin aksine, çift taraftan sıcaklarla boğuşacağımızı şöyle anlattı:





“Ülkemiz en kuvvetli sıcakları genel olarak 20 Temmuz ile 10 Ağustos arasında yaşar. Yine aynı tarih aralığına denk geliyor; fakat bu sefer ilginç bir durum var. Ülkemiz ya Libya ya da Basra üzerinden sıcak hava alırdı. Basra’dan sıcak hava geldiğinde Karadeniz ve Balkanlar tepki verir ve rüzgar ile bir nebze olsun serinlerdik. ”





“ÇİFT TARAFTAN SIKIŞACAĞIZ”
“Libya sıcaklarında da böyledir. Bu sefer her iki taraftan da sıcakların etkisi altına gireceğiz. Avrupa’yı etkileyen sıcaklar Balkanlar üzerinden bize gelecek.”





İŞTE GERÇEK YAZI YAŞAYACAĞIMIZ TARİH!
Aynı anda Ortadoğu’dan Basra sıcakları ülkemize akacak. Bunlar birleşeceğinden hava durgun, rüzgarsız ve aşırı sıcak olacak. Nemin az olacağını düşünüyorum. Bu durum orman yangınlarını da tetikliyor…





“Nem ağaçları ıslak tutar ve yangınları büyük oranda önler. 18-23 Temmuz arasında hava batıda serin, mevsim normallerinin altında. Rüzgarlar kuzeyden sert. 23 Temmuz’dan itibaren gerçek anlamda yaz mevsimine giriş yapıyoruz.”

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …