Cuma , 26 Nisan 2024

TIRNAKLARDAKİ BEYAZ LEKELER NEYİN HABERCİSİ





Ciddiye alınması gereken tırnak lekelerinin nedeni toplumda yanlış olarak vitamin eksikliği olarak biliniyor. Peki, tırnaklardaki beyaz lekeler neyin habercisi; Tırnaklarda bulunan beyaz lekeler sağlığımızla ilgili bir u’yarı işaretidir ve önlem almak gerekebilir. Zaman zaman herkeste görülebilir. Bu beyaz lekelerin yoğunluğu, renk değişimi, şekli ve boyutu önemlidir ve oluşum nedenleri hakkında ipuçları verir.





Tırnaklardaki beyaz lekelerin altında yatan sebeplerden bahsedecek olursak; Tırnaklardaki beyaz lekelerin sebeplerinden biri de boyama, tekstil, kuaförlük gibi çeşitli mesleklerde kullanılan kimyasalların yanı sıra günlük yaşam dahil sürekli temas eden temizlik ürünleridir. Kimyasallar egzama dediğimiz cilt hastalığına da neden olarak sadece tırnaklara değil tüm ellere de zarar verebilir. Doğrudan teması önlemek için eldiven kullanmalıyız. Öte yandan özellikle kadınları hedef alan ojeler.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …