Pazar , 28 Nisan 2024

TÜM EMEKLİLERİ KAPSIYOR





Hem de almış oldukları emeklilik maaşları gecikme zammı ve cezasıyla eş güdümlü SGK doğrultusundan geri alınıyor. Sosyal Emniyet Kurumu (SGK), “Sahte İşyeri ve Sigortalılığın Tespiti Projesi” kapsamında fiilen çalışmayan şahıslari sigortalı gösteren işyerlerini bundan sonra resmen nokta atışı belirleme ediyor.





SGK, 2016 senesi amacıy lade oluşturulan Sahte İşyeri ve Sahte Sigortalılık Tespit Projesi kapsamında, bir proje ekibi oluşturmuştu. Sahte iş yeri analizlerindeki bulgulardan yararlanılarak oluşturulan 100’e yakın değişken ile 2011-2016 yılları arasında tescil edilen faal/gayrifaal aşağı yukarı 4,6 milyon iş yeri düzmece olma ihtimallerine göre sınıflandırılmıştır. Sahte olma olsılığı yüksek olan iş yerleri, dosyalarının bulundukları il müdürlüklerine kontrole sevk edilmek üzere gönderilmiştir. İşveren dosyaları Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa ve Sakarya illerinde belirleme edilen ve düzmece olma olsılığı yüksek olan iş yerlerinin var bulunduğu il müdürlüklerine gönderilerek kontrole sevk edilmeleri sağlanmıştır.





Sahte iş yerleriyle mücadele kapsamında Sahte, Kontrollü Şüpheli İşyerleri İle İlgili Yapılacak İşlemlere İlişkin SAS Enterprise Guide ve SAS Enterprise Miner uygulamaları düzenlemesi yaşama geçirilmiştir. Bir iş yerinin düzmece olup olmadığı konusunda sarfedilen SAS Enterprise Guide ve SAS Enterprise Miner uygulamaları vasıtasıyla düzmece iş yeri olma olsılığı yüksek olan iş yerlerine otomatik kontrolli iş yeri kodunun atılması 12/03/2021 tarihinde oluşturulan toplantı sonucunda karar altına alınmıştır. SAS Aracılığıyla Sahte İşyeri ve Sahte Sigortalılık Tespiti Projesi ile tasarlanan modelin güncellenmesi suretiyle Kurum, danışmanlık hizmeti alımı yapmıştır.

Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …