Cumartesi , 27 Nisan 2024

Türkiye’den devrim niteliğinde hamle: Akıncı TİHA’ya ölümcül eklenti





Ukrayna savaşı yerinde bir örnek oldu
TRT Haber’de yer alan habere göre; Savunma Sanayii Araştırmacısı Yusuf Akbaba Akıncı’dan TRG-230-İHA füzesinin ateşlenmesinin neden önemli olduğunu ve sürece dair beklentilerini anlattı.

Akbaba, Günümüz muharebe sahasında çok sayıda kullanabileceğiniz, maliyeti uygun ve hedef üzerinde etki sağlayabileceğiniz roket/füze gibi mühimmatın son derece önemli olduğunu belirtti.





Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın çok iyi bir örnek olduğunu belirten Akbaba, Gelişmiş ama oldukça pahalı füze stoklarının azalmasının ne anlama geldiğini bu süreçte çok yakından görüldüğünü ifade etti.

Akıncı TİHA artık daha ölümcül
Türkiye’nin TRG-230-İHA hamlesi ile aslında tam da bu noktada önemli bir kazanım elde ettiğine vurgu yapan Akbaba, “Kısa sürede yüksek adetlerde üretebileceğiniz, maliyeti pahalı olmayan, hedefi büyük bir hassasiyetle yok eden bir füzeyi insansız hava aracından atabiliyorsunuz. Neresinden bakarsanız bakın son derece kritik bir kabiliyet.” dedi.





Akbaba, Akıncı TİHA’nın zaten maliyet etkin bir platform olduğunu belirtirken, bir de maliyet etkin süpersonik güdümlü topçu roketinin entegrasyonuyla kıymetli hedefler için daha da ölümcül olduğunu ifade etti.





Dünyada çok az ülke buna sahip
Bu noktada başka bir sorunun daha cevabını merak ediyor ve dünyada benzer bir konsepti uygulayan ülkeler olup olmadığını soruyoruz Akbaba’ya…





Öncesinde Türkiye için ayrı bir değerlendirmede daha bulunuyor ve “Elimizde yağ vardı, şeker vardı, un vardı sadece helva yapmak kalıyordu. Sonunda o helva yapıldı.” bilgisini paylaşıyor.

Çok sayıda atış yaparak düşman savunma unsurlarını sature edecek, daha net bir ifadeyle artık cevap veremez hale getirecek bir konsepti Türkiye haricinde İsrail ve İran’ın denediğini de sözlerine ekliyor.





Akıncı’yı alanlar bu füzeyi de isteyecektir
Yusuf Akbaba, teknik bazı detayların ardından sürecin ihracat potansiyeline de değiniyor. Türkiye’nin TRG-230-İHA ve Akıncı ikilisiyle dünyada bir elin parmaklarını geçmeyen ülkelerin sahip olduğu kapasiteye ulaştığını söyleyip, devam ediyor:




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …