Cumartesi , 27 Nisan 2024

TÜRKİYENİN CA/NINI YA/K/AN HA/BER





ÇOCUKLAR TÜM MÜ/DAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI
O/layı görenlerin ihbarıyla bölgeye, sağlık, polis ve AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. E/kiplerin yaptığı aramada Barış Önder ile Mustafa Aslan, dere içerisinde baygın halde bulundu. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk mü/dahaleyi yaptığı çocuklar, Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumları ağır olan çocuklar doktorların tüm mü/dahalesine ra/ğmen ku/rtarılamadı.









DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI
Ergene’de sağanak sonrası taşan derede Barış Önder ile Mustafa Aslan’ın hayatını kaybetmesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre, dere kenarında oynayan çocuklar, sağanak sonrası sele kapılmasıyla birlikte kanalizasyon künk içinde sel sularıyla 500 metre mesafedeki dere yatağına sürüklendi. Polis ekipleri dere yatağı ve künklerin bulunduğu bölgede detaylı incelemede bulundu.
Yaşamını yitiren çocukların yakınları gittikleri Çorlu Devlet Hastanesi A/cil Servis önünde si/nir k/rizi geçirdi.





“BİRİNİ ÇIKARDIK, DİĞERİ SÜRÜKLENDİ”
Çocukların sele kapıldığını gören Doğan Samar, “İki çocuktu, birini çı/karttık. Diğerini sürükledi. Sonra su/ni te/neffüs ya/ptık, ağzından su geldi ama na/bız yo/ktu. Sonra bir saat sonra diğerini çı/karttık” dedi. Mahalle sakini Mehmet Ali Bozk/urt ise “Haber aldığımda hemen o/lay yerine ko/ştum. Daha so/nra elimizden gelini ya/pmaya çalıştık. Tahminimce ilk ya/ğmurdan so/nra burada o/yun oynadılar. Küçük çocuk suya ka/pılınca diğeri de suya a/tladı ta/hminimce. Kapılan iki çocuğu va/tandaşlar kurtarmış” diye konuştu.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …