Cuma , 26 Nisan 2024

TÜRKİYEYİ YASA BOĞAN HABER.. BAKAN YAŞAMINI YİTİRDİ..





CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da sosyal medya hesabında, Güneş amacıyla; “Partimizin değerlerinden evvelceki devreler milletvekilimiz ve İçişleri Bakanlarımızdan değerli ağabeyimiz Hasan Fehmi Güneş’i kaybettik. Ailesine, partimize ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.





CHP Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir milletvekili Tuncay Özkan ise “Hasan Fehmi Ağabeyin vefatına çok üzüldüm. Yürekli, yiğit bir siyasetçiydi. Faşizmin kanlı ve karanlık oyunlarını bozmak amacıyla yeri geldi hayatını meydana koydu. Yaşamın hakkını verdi. Tanrı rAhmet eylesin. Büyük ailemiz CHP’ye ve sevenlerine sabır diliyorum” açıklamasını yaptı.





HASAN FEHMİ GÜNEŞ KİMDİR?

Güneş, Sakarya’da 1934 senesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Güneş, Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, serbest avukatlık yaptı. Cumhuriyet Senatosu Sakarya üyeliği (1975-1980) ve 18. ve 22. devre İstanbul milletvekilliği yapan Güneş; Bülent Ecevit’in başbakanlığı devreinde 1979 senesinde İçişleri Bakanlığı görevinde bulundu. Güneş, evli ve iki çocuk sahibi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …