Cuma , 26 Nisan 2024

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti





Akira Takarada, dört gün önce yeni filminin tanıtımı için hayranlarının karşısına çıkmıştı. Tekerlekli sandalyede görüntülenen Takara, belindeki a-ğrılar nedeniyle toplantıya tekerlekli sandalyeye katıldığını açıklamıştı. Akira Takarada ani ö-lüm-üyle hayranlarını yasa boğdu. 1954 yılında çekilen Ishiro Honda’nın orijinal Godzilla filminde Hideto Ogata adlı denizciyi canlandıran ünlü oyuncu, ikonik filmde ca-navar tarafından batırılan ilk gemide a-cil durum çağrısı gönderiyor ve Japon Sahil Güvenliğiyle irtibata geçiyordu.





Akira Takarada’nın canlandırdığı karakter filmin sonunda Godzilla’nın ö-l-düğü anlarda da sahnede görülüyordu.1964’te çekilen Mothra vs. Godzilla da dahil olmak üzere serinin diğer yapımlarında da oynayan Takarada, 1992’de orijinal versiyonunun güncellenmiş halinde de görünmüştü. 2004’te ise Godzilla: Final Wars’ta da rol aldı.





ÖNEMLİ FİLMLERDE ROL ALDI
Genel canavar temalı filmlerde boy gösteren Japon oyuncu ayrıca 1965’te çekilen Astro-Monster ve 1966’da Ebirah ve Horror of te Deep filmlerinde de oynadı. Son olarak Life in Bloom’da Keizo karakterine can verdi.

Akira Takarada ayrıca birçok yapımda seslendirme sanatçısı olarak da görev yaptı. Doctor Doolittle, The Great Mouse Detective and Alaaddin gibi yapımlarda Ratigan ve Jafar karakterlerine sesini verdi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …