Cumartesi , 27 Nisan 2024

Uzman deprem bilimciden sıcak açıklama





7 MART KAYSERİ’DE DEPREM
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, İncesu ilçesi merkezli saat 14.47’de, 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 12,8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.





4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2. DEPREM
AFAD verilerine göre saat 14.47’de merkez üssü Kayseri İncesu olan 4.7 büyüklüğündeki ardından, saat 14.53’te de merkez üssü yine İncesu olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.





4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE 3.DEPREM
AFAD verilerine göre saat 14:48’de merkez üssü Kayseri Hacılar olan 4.4 büyüklüğünde üçüncü deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 km derinliğinde olduğu bildirildi.

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR?
Gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yapan Hoogerbeets, aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı kimliğiyle biliniyor. “En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinin üçüncü sırasında bulunan Frank Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurdu.
Hoogerbeets, tahminlerini YouTube kanalında yayımladığı videolarda veya Twitter’da yaptığı paylaşımlarda dile getiriyor.





6 ŞUBAT MARAŞ DEPREMİNİ BU PAYLAŞIMLA BİLDİ
3 Şubat tarihinde sosyal medya hesabında paylaşım yapan Hoogerbeets, “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır” ifadesini kullandı.

İŞTE HOOGERBEETS’İN TAHMİNLERİ
22 Haziran’da yayınladığı yeni videoda Hoogerbeets, 24 Haziran’da Merkür, Güneş ve Uranüs’ün ve 23 Haziran’da da Venüs, Dünya ve Jüpiter’in aynı hizada olduğuna dikkat çekmiş ve bu tip bir dizilimin ciddi ölçekte depremin habercisi olabileceğini söylemişti.





Hoogerbeets’in yeni tahmini de doğru çıktı ve Endonezya’nın Maluku eyaletinde, 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
“Neden kesinlikten çok olasılıktan bahsediyoruz? Çünkü doğa hiçbir zaman %100 doğrulukla tahmin edilemez. 4 Mart’ta zaten dört haftanın en güçlü depremini yaşadık, neyse ki can kaybı olmadı. 7 Mart civarında daha yüksek bir ihtimal var, ne eksik ne fazla.”
Sosyal medyanın ilgisini bu yönde çeken deprem tahmincisi “kahin” söylemlerine tepki gösteriyor.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …