Cumartesi , 27 Nisan 2024

YAPTIRMAYANLAR BURALARA GİREMEYECEK !





Türkiye’nin ko/ronavi/rüs sa/lgınıyla mü/cadelesinde sonbahara rahat bir şekilde girebilmek için yeni önlemlerin alınması gündemde. Buna göre HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM’lere alınmaması gibi, a/şı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da ta/rtışılmaya başlanacak. Sinema, tiyatro,





spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerlere a/şı olmayanların girememesine ilişkin kararların alınabileceği belirtiliyor.
Ko/ronavi/rüs sa/lgınının, sonbahar aylarına kadar kontrol altına alınması ve toplumun büyük bölümünün a/şılanma planının hayata geçirilmesi için bir dizi yeni karar almak gerekecek.





A/ŞIYA DUYARSIZLIK GÖZLEMLENDİ
Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre yapılan değerlendirme toplantılarında, a/şı randevularına ilginin azalmasının nedeni olarak, 40-50 yaş arasındaki orta yaş gruplarındaki a/şı duyarsızlığı gösteriliyor. 18-35 yaş arasının ise hem kurallara uyum, hem de a/şıya ilgi açısından en duyarsız kitle olduğu belirtiliyor. Sadece a/şı kampanyası değil, Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda, karar vericiler ve sosyal bilimcilerle birlikte toplumun a/şı p/sikolojisini yönetmek için yeni kararlar alınması gerektiği de ifade ediliyor.




Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …