Pazar , 28 Nisan 2024

YASK BİR AY DAHA UZATILDI






“Vatandaşların bu noktalarda kontrolleri yapıldıktan sonra girişleri sağlanacak. Kurulumuzun 29 Ocak’taki toplantısında alınan özel beden eğitimi ve spor salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart’a kadar durdurulması kararı, 15 Mart’a uzatılmıştır. Kararlara uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri uyarınca işlem yapılacaktır. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında da adli işlem başlatılacaktır.”

AZALAN VE ARTAN İLLER AÇIKLANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, yeni tip koro’navirüs (Ko’vid-19) salgınında bir haftada 100 bin nüfusta görülen vaka sayılarında en çok artış ve azalış olan illere ilişkin tabloyu paylaştı.




Bakan Koca, paylaşımında şu bilgileri verdi: “Geçen haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan illerimiz, Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor.”KARABÜK Karabük v-akaların azaldığı iller içinde yer aldı. Öte yandan Karabük’te 5 katlı bir apartman,




koro’navirüs vakalarının ve temaslıların olması nedeniyle k-arantinaya alındı. Karabük 75. Yıl Mahallesi´nde bulunan bir apartman kor’onavirüs vakalarının tespit edilmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle 10 gün süreyle karantinaya alındı. Polis ekipleri binanın çevresinde güvenlik önlemi alarak, şerit çekti.



Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …