Cuma , 26 Nisan 2024

Zamlı maaşlar belli oldu… Kasım enflasyonu düşük çıktı emekli ve memur maaş zamları da düştü! İşte polis, imam, hemşire, emekli zamlı maaşlar





Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon oranını Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,88, yıllık bazda ise yüzde 84,39 olarak açıkladı. Böylece Kasım ayı enflasyon rakamları sonrası 5 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti.





Uzmanların yaptığı hesaplamalara göre, 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 14,04, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 15,11 oldu.
Yılda iki kez zam geliyor
SSK ve Bağ-Kur emekli zammı TÜİK’in Aralık ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası kesinlik kazanacak. Emekli maaşları her yıl 2 defa 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor.





Memura enflasyon ve toplu sözleşme farkı
Memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde 6 aylık enflasyon kadar oluyor.





Ne kadar zam gelecek?
5 aylık enflasyon farkı ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 14 zammı şimdiden cebe koydu. Memurlar Ocak 2023’te yüzde 8 sözleşme farkı ve yüzde 7 enflasyon farkı alacaklar.
En düşük memur ve emekli maaşı
5 aylık enflasyon farkı eklendikten sonra en düşük memur emeklisi maaşı 6 bin 77 liradan 6 bin 995 liraya yükselecek. 9 bin 109 lira olan en düşük memur maaşı da 10 bin 485 liraya çıkacak.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …