Cumartesi , 27 Nisan 2024

1800 gün prim, 41,42,43,44 yaşında 2 – 6 yıl arası erken emeklilik! EYT’siz 2000 sonrası sigorta girişi olanlara fırsat! Staj ve çıraklık sigortası….





– Kalp kapak hastalıkları – Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları – Solunum sistemi hastalıkları .– Kalp nakli – Böbrek nakli . – Akciğer nakli – Tüberküloz – AIDS .BAŞKAN ERDOĞAN’DAN MÜJDE! “KÜÇÜK ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK” Başkan Erdoğan tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada “Buradan kuaför, manav, bakkal, tesisatçı manavcı gibi küçük esnafımıza da bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SSK’lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız bu çalışmadan 1 milyon küçük esnafımız yararlanacak.” ifadeleri kullanıldı.





Çiftçiler de 25 yılla değil 20 yıl çalışma süresi ve prim gün sayısıyla emekli olabilecek. . 7200 PRİM GÜNÜNE DÜŞECEK Yapılacak düzenlemeyle çiftçilerin emekliliği için gerekli prim gün sayısı SSK’lı çalışanlarla eşitlenecek. Çiftçiler bu sayede 9 bin gün yerine 7 bin 200 günle emekli olabilecek. Böylece 5 yıl daha erken emeklilik imkânı doğacak. Prim uçurumunu kapatacak yasal düzenlemeyle emekliler arasında hem gelir hem de aylık bağlanma süresinde eşitlik sağlanacak. SGK’lı çalışanlar Bağ-Kur’lu çalışan arasında 1800 gün yani 5 yıllık süre farkı kaldırılarak emeklilik için gerekli prim süresi eşitlenecek. Prim düzenlemesiyle erken emeklilik imkânının yanı sıra yüzde 20 daha yüksek emekli aylığı almak mümkün hale gelecek. .




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …