Cuma , 26 Nisan 2024

6 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ VİNÇ FACİASINDA KAHREDEN DETAY





İŞÇİLER, KONTEYNERLERİN TAŞINMASINI TALEP ETMİŞ
Otel inşaatında çalışan işçilerin, yatakhane olarak kullandıkları konteynerlerin inşaat alanının yakınında bulunmasının güvenliği olmadığını, düşebilecek herhangi bir parçanın can güvenliğini tehdit edebileceğini belirterek başka bir yere taşınmasını talep ettikleri ileri sürüldü.





10 SAAT SONRA ÇIKARILABİLDİLER
Öte yandan, ekiplerin hummalı çalışması sonucu yaklaşık 10 saat sonra enkaz altında kalan işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı. Ölen 6 işçinin İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri sürerken, 2’sinin daha kimliği tespit edildi. Yıldırım Sarı, Fesih Çiftçi ve Baykal Gündüz’ün dışında evli, 2 çocuk babası Aslan Akkaya (38) ile Ali Şükrü Duru’nun (42) da ölenler arasında olduğu belirlendi. Vücut bütünlüğü bozulmuş olan diğer kişinin cenazesinin üzerinden Hakan Bağ adına düzenlenmiş aşı kartı çıktı. Cesedin Bağ’a ait olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. Yıldırım Sarı’nın Bitlis, Baykal Gündüz’ün Ankara, Aslan Akkaya ve Ali Şükrü Duru’nun cenazelerinin ise İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi.





“BU İŞ KAZASI ÖNLENEBİLİRDİ”
Ölenlerin yakınlarının İzmir Adli Tıp Kurumu morgu önündeki bekleyişi sürüyor. Fesih Çiftçi’nin ailesinin avukatı Mehmet Harun Elçi, “Bu iş kazasında şüphesiz işverenin ciddi anlamda ihmali ve kusuru bulunmaktadır. Bu iş kazası önlenebilirdi ancak ne yazık ki işveren gerekli önlemi almadı. Kule vincin altında yaşam alanının bulunmaması gerekirdi. O nedenle bu olay işverenin gerektiği önlemi almaması neticesinde gerçekleşmiştir. Herkes, yeni yıla girme coşkusu yaşarken, biz acılı ailelerle Adli Tıp’ta birlikteyiz. Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı bilgisi aktarıldı. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunun yanında birçok kimsenin ihmali olduğu da çok açık. Diğer tüm sorumluların da adli merciler önünde hesap vermesi için her şeyi yapacağız” dedi.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …