Pazartesi , 29 Nisan 2024

Adaylıklarını geri çektiler






Dem Parti önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili son derece önemli bir adım attı. O ilden adayını çekti…Ayrıntılar Haberin Detayındadır…HABERİN DEVAMINI
OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ




DEM Parti dikkat çeken muhalefet açıklaması ile birlikte o ilden adayını çektiğini açıkladı. İşte olaya dair tüm ayrıntılar…




DEM Parti, İzmit Belediye Başkan Adayı Avukat Gencer Demirkaya’nın adaylığını çekme kararı aldı. Parti, 31 Mart seçiminde CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleyeceğini açıkladı. Bu gelişme, İzmit’te yaşanan siyasi dinamiklerde önemli bir değişikliğe işaret ediyor.




PLANLANAN DESTEK VE MUHALEFET STRATEJİSİ
CHP içindeki tartışmaların ardından mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylıktan çekilmesi ve sonrasında tekrar aday olması, DEM Parti’nin İzmit adayını geri çekme kararını beraberinde getirdi. Gazete Duvar’a konuşan DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan, “İzmit adayımız çekildi. Biz muhalefete kaybettirmek istemiyoruz. Muhalefete kaybettirmemek adına almış olduğumuz bir karar. İzmit adayımızın da talebi bu yöndeydi. Tamamen kent uzlaşısı kapsamında yaptığımız değerlendirmenin bir sonucu” şeklinde konuştu.




BELEDİYEDE DEM PARTİ ÜYELERİNE KADRO İDDİALARINA YANIT
Nuri Tan, alınan bu kararın ardından belediyede DEM Parti üyelerine kadro verileceği iddialarını yalanladı. Parti, İzmit Belediye Başkanlığı için destek kararı alarak, seçim stratejisini muhalefetle iş birliği yapma yönünde güncelledi.




DEMİRKAYA’NIN ÇEKİLMESİ VE KENT UZLAŞISI
DEM Parti’nin İzmit adayı Gencer Demirkaya’nın çekilme kararı, parti içinde ve yerel siyasette önemli bir gündem maddesi haline geldi. Parti, İzmit’te yaşanan siyasi dalgalanmalara karşı gösterdiği esneklikle, kent uzlaşısına katkıda bulunmayı hedeflediğini ifade etti. Bu karar, 31 Mart seçimlerine dair stratejilerin yeniden şekillendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




Kaynak : referansgazetesi.com.tr

Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …