Perşembe , 2 Mayıs 2024

‘Ben bu eve bakamıyorum!’ İş konut sahibi olmakla bitmiyor…





“Örneğin; İstanbul’daki Fikirtepe Mahallesi kentsel dönüşüme girince birçok mahalle sakini evleri karşılığı burada inşa edilen lüks rezidanslarda daire sahibi oldu. Bazılarının, ‘Biz bu lüks konutların masraflarını, site aidatlarını karşılayamayız’ diyerek buradan taşındıkları duyumunu aldık.





Bir de müstakil evde oturmak var… Bu evlerin bakım maliyetleri de giderek artıyor. Adını vermek istemeyen güney illerinden bir emlakçı müstakil evlerin bulunduğu Muğla’nın Bodrum ilçesinde ‘Evim bana büyük geliyor ya da ısıtamıyorum soğuk oluyor’ gerekçeleri ile evini satmak isteyenlerin olduğunu ifade ediyor. Muğla Güllük’te emlakçılık yapan Fatih Topçu ise, Bodrum ve civarında insanların genellikle başka bölgelere taşınmak için evlerini sattıklarını söylüyor.





Masrafları karşılayamadığı için evinden taşınmak sadece Türkiye’nin sorunu değil. Yurt dışında da evinin masraflarını karşılayamadığı ya da evi büyük geldiği için taşınmak isteyenlerin sayısı artıyor. Ev giderleri, Galler’de 18. yüzyıldan kalma bir malikanede oturan Roderick Thomas’ı yormaya başladı. Boulston Manor ismi verilen bu konutta 10 yatak odası var. Konutun toplam alanı 9 bin metrekare. Thomas evini satmaya çalışıyor.




Sonraki Haber

bu ürünlerde!

Marketteki o konserve ürünlerinde kimyasal madde tespit edildi! Sakın o ürünleri tüketmeyin! Birçok insanın hayatını …