Cuma , 26 Nisan 2024

DÜNYADAKİ KARARLARI TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERDİ





Türkiye’de çift doz aşı oranının hızlı şekilde yüzde 75’e çıkarılması için herkesin tam seferberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Balık, günlük aşı dozunun 1.5 milyona kadar çıktığını ancak bu sayının son günlerde azaldığını belirtti.





“VAKALARIN YÜZDE 80’İ DELTA OLUR”
“Ülkemizde ağustosun ortalarından itibaren Delta varyantını yüzde 80 oranında görmeye başlayacağız gibi duruyor” diyen Balık, yeni bir dalgaya karşı dikkat çekerek şunları söyledi:





“Sosyal medya fenomenlerinin, ünlü isimlerin kendilerini takip eden genç nüfusu düzenli olarak aşılamanın önemi konusunda bilgilendirmesi önem taşıyor. Ancak bu yolla genç jenerasyonda aşı hızımızı artırabiliriz. Gençleri aşıya teşvik etmek amacıyla yasaklamalardan ziyade gençlerin keyfe keder sosyalleştikleri alanları kısıtlamaya dönük uygulamalara gidilebilir. Mesela konserler, tiyatro, sinema, eğlence merkezleri, futbol ve basketbol maçları gibi alanlara 2 doz aşısını olmayanlar alınmayabilir. Buralar isteğe bağlı gidilen yerler olduğu için kimse de bir zarar görmez. Toplu taşımayı, şehirler arası seyahati yasaklayamazsınız. O zaman kişinin zorunlu günlük yaşantısına dokunan müdahaleler söz konusu olur.”

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …