Cumartesi , 27 Nisan 2024

Dutu Kaynatıp Sabah Aç Karnına İçerseniz Öyle Bir Faydası Var Ki…






Egzamaya, kandaki oluşan iltihaba ve kapanmayan yaralara karşı…
Dr. İbrahim Saraçoğlu hem kuru dutun hem de beyaz dutun tüketildiğinde doğal antibiyotik etkisi gösterdiğini söylüyor.
Yaz aylarında yaş ve taze tüketilen dutun doğal antibyotik etkisi gösterdiğini, kışın ise çerez niyetine ağızları tatlandırmak aynı zamanda tatlı ihtiyacını gidermek için tüketilen beyaz dutunda gribe ve diğer enfeksiyonel hastalıklara karşı koruyucu olduğunu , doğal antibiyotik etkisi gösterdiğini önemle vurguluyor.
Prof.Dr.Saraçoğlu, beyaz dutun içerisinde yer alan bir takım etken maddelerin bazı iltihaplı hastalıklara karşı doğal bir ilaç olarak kullanılabileceğini belirtiyor. Özellikle kanda oluşan iltihaplanmaya karşı doğal tedavi yöntemini Saraçoğlu sizler için paylaştı.
İLTİHAPLANMAYA KARŞI DUT KÜRÜ TARİFİ Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin.
Alıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için. Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır ve her defasında taze hazırlanması gerekir.




EGZAMAYA KARŞI DUT KÜRÜ TARİFİ Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyun ve en az 10 dakika etki ettirin. Bir saat ellerinizi yıkamayın. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayın.
Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösterin. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) ısıda olmasına dikkat edin. Gerekirse tekrar ısıtın.
Eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine 10 dakika boyunca sık sık dökün.
Anadolu da beyaz dut yapraklarının özellikle şeker hastalarında oluşan kapanmayan yaralara karşı kullanıldığı daha Osmanlı döneminden beri bilinmektedir. Dut yapraklarında yer alan antiseptik ve doğal antibiyotik şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralara karşı önemli bir etki oluşturmaktadır.
ŞEKER HASTALARINA DUT KÜRÜ TARİFİ… Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralara karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.
DUT KURUSUNUN DİĞER FAYDALARI NELERDİR? İyi bir antioksidan kaynağıdır. Hastalıklara karşı koruma sağlar.
İçeridiği yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara kolay yakalanmayı önler ve kalp hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Kan şekerini düzenleyici etkisi vardır.
Çin tıbbında dut kurusu vücutta oluşan şişlik ve kızarıklıklar için kullanılır. Kızarıklıklara iyi gelir ve vücuttaki şişliği de indirir.
Karaciğeri kuvvetlendirir.
Tayland Khon Kaen Üniversitesinin yaptığı bir araştırmada dut kurusunun beyni koruduğu, beyin fonksiyonlarını güçlendirdiği ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda hafızayı da güçlendirir. Kalbe iyi gelir, kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
Mideye iyi gelir, bağırsakların düzenli ve iyi çalışmasına fayda sağlar. Kolesterolü düzenleyici, dengeleyici etkisi vardır.
Diş eti rahatsızlıklarına da iyi gelir. Kan dolaşımını arttıran dut kurusu kan basıncını düşürür.
Damar sertliğini önlemeye yardım eder. Kansızlık yani anemiyi önleyici etkisi vardır. Bağırsaklarınızda kurt mu var? Bu durumdan rahatsızsanız kuru dut tüketebilirsiniz. Aç karnına tüketilirse bağırsaklarda bulunan kurtların düşürülmesine fayda sağlar.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …