Cuma , 26 Nisan 2024

Ehliyet, kimlik ve pasaportlarla ile ilgili son dakika açıklaması! Son tarih belli oldu! Geçersiz olacak





Ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ehliyet yenileme işleminde son tarih 31 Aralık 2022. Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet geçersiz olacak. Ayrıca süresinde işlem yapmadığınızda idari para cezası uygulanacak. Öte yandan Nüfus cüzdanlarının yenilenmesiyle ilgili verilen bir süre yok. Ancak yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl.





Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor. Nüfus cüzdanı yenileme işlemi de nüfus müdürlükleri üzerinden aynı aşamalarla yürütülüyor. 1-2 gün içinde yenisi elinizde oluyor. Kimlik yenilemek için 37.5 lira, çipli kimlik kaybedilmişse 75 lira ödeniyor. Pasaportların yenilenmesi için son tarih olarak belirlenen bir süre yok. Mevcut pasaportunuz, süresi bitinceye kadar geçerli.





İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Buna göre eski ehliyete sahip vatandaşların artık yeni çipli ehliyete geçmesi gerekiyor. Bu konuda tanınan süre ise 31 Aralık 2022 tarihinde doluyor. Hiç vakit kaybetmeden ehliyetinizi yenileyin. Çünkü ehliyet yenilemeişleminin tarihi geçirildiği takdirde idari para cezası uygulanacak.

YENİ EHLİYET İÇİN VATANDAŞLAR MESAJLA UYARILIYOR





Süre giderek daralırken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi. Uyarıda, “Ülkemizde 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenen, eski tip sürücü belgelerinin yenileme süresi 31.12.2022 tarihi itibariyle sona erecektir. Eski tip sürücü belgesi sahibi vatandaşlarımızın belirtilen süre içerisinde http://randevu.nvi.gov.tr adresinden ya da Alo199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alarak, belgelerini yenilemek üzere Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.” denildi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …