Cuma , 26 Nisan 2024

Fena kar geliyor Meteoroloji 23 ilde alarm verdi! Bu saatlere dikkat





Yoğun kar yağışı uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan bilgiye göre İstanbul’un kuzey ve batısı ile boğaz çevresi, Kocaeli ve Sakarya, Balıkesir ve Bursa’nın Marmara’ya bakan kıyı ilçeleri, Antalya’nın doğusunun iç ve yüksek kesimleri ile Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevreleri ile Diyarbakır’ın kuzeyinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.





AKOM’dan yeni uyarı AKOM’da görevli Meteoroloji Mühendisi Billur Albayrak da kar fırtınasının bugün megakenti saracağını ve kar kalınlığının gece saatlerinde birkaç santim daha artacağını, hafta sonuna doğru kar yağışının İstanbul’u terk edeceğini aktardı.





Kar yağışı ne kadar sürecek? Prof. Orhan Şen yaptığı son açıklamada şunları söyledi: -Kar yağışı İstanbul için Çarşamba sabah saatlerine kadar devam edeceği görünüyor.





-Bugün İstanbul’un genelinde kar var. Kuvvetli poyraz ile kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun. Özellikle köprü ve viyadükler başta olmak üzere il genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.





Bugün Kocaeli ve Sakarya’nın kuzeyi, Balıkesir ve Bursa’nın Marmara’ya bakan kıyı ilçeleri, Antalya’nın doğusunun iç ve yüksek kesimleri ile Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevreleri ile Diyarbakır’ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar





Hava Forum’da ise son radar görüntüsü paylaşıldı ve “Avar kar fırtınası yolda… Karadeniz yağıştan adeta taşmak üzere ! Vortex etkisi ve de Deniz Efekti Kar ile oluşan yağış kütleleri her bir koldan megakente doğru yola çıktı. Radar görüntüsüne bakın ! Aralıksız kar geliyor.” denildi.





Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul’un kuzey ve batısı ile boğaz çevresi, Kocaeli ve Sakarya’nın kuzey kesimleri, Balıkesir ve Bursa’nın Marmara’ya bakan kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.





Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla kıyılarının öğleden sonra yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.





Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar, Kahramanmaraş çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam ve gece saatlerinden sonra Antalya’nın kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar, doğusunun iç kesimlerinin yoğun kar, 70-100 metre üzeri rakımlı yerlerinin kar yağışlı, Isparta çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.





İç Anadolu:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Konya-Karaman çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.





Batı Karadeniz:Çok bulutlu ve öğle saatlerine kadar bölge genelinin, periyot boyunca da kıyı kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.





Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, doğusunun iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.





Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Erzincan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölge genelinde dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun kuzeyinde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat, hamleli 90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.





Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman çevreleri ile Diyarbakır’ın kuzeyinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …