Cumartesi , 27 Nisan 2024

İstanbul’da deprem alarmı verildi: İlçe ilçe kentsel dönüşüm başladı





Beykoz’da kentsel dönüşüm
Yapılan tespitlerin ardından İstanbul’da kentsel dönüşüme başlanan noktalardan biri de Beykoz ilçesinin Tokatköy Mahallesi’ydi. 2016’da başlayan dönüşüm süreci, çeşitli engellemelerle karşılaştı.





Mahalle sakinlerinin yüzde 84’ü evlerini TOKİ’ye emanet etmeyi kabul ediyor ve ‘kentsel dönüşüme evet’ diyor. Mahalle sakinlerinin yüzde 16’sı ise evlerini vermek istemiyor. Bu da dönüşüm sürecini yer yer sekteye uğratıyor.

Tokatköy Mahallesi Muhtarı Galip Bekaroğlu, konuyla ilgili “Muhalefet partileri, ilçe başkanları, milletvekilleri, parti başkanları herkesi bu konuya soktular. İş günden güne sertleşti, konu medyaya döküldü. Bu olumsuzluklara karşı artık evlerde zorla da olsa boşaltıldı” dedi.





TOKİ, Tokatköy’deki çalışmalarını sürdürüyor. Dükkanları ve otoparkı bulunan 5 katlı konutlar imar sürecinde. Hedef, 77 bloktan oluşan 823 dairenin hızla sahiplerine teslim edilmesi.

Esenler’de konut seferberliği
İç içe ve eski evler, dar sokaklar… Olası depremde riskli bölgelerden olan İstanbul’un Esenler ilçesinde önlemler alındı, dev bir kentsel dönüşüm başladı.





İlçede imara açık olmayan bölgelerdeki evler için yıkım kararı verildi. 60 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı tamamlandı. Hak sahipleri, evlerine yerleşmeye başladı.

Projede yatay mimari ön planda. Zemin artı 5 kat ilkesiyle hareket edildi. Yeşil doku ve ağaç varlığı korundu. Hak sahipleri için sosyal ve ferah bir yaşam alanı oluşturuldu.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …