Cuma , 26 Nisan 2024

İşte Bill Gates’in 2022 tahminleri! Bakın neler olacak?





2020’de Microsoft’un yönetim kurulundan ayrılan Amerikalı girişimci Bill Gates perşembe pandemi ve 2021’e dair düşünceleriyle dolu bir yıl sonu yazı kaleme aldı.





GatesNotes adlı blogunda yayımladığı yazıda Gates geleceğe dair tahminlerine de yer verdi. Bu tahminler arasında Kovid-19 pandemisinin ne zaman normale döneceği ve Metaverse’ün ufkuna dair fikirleri de yer alıyor.

Gates ayrıca 2 ila 5 yıl içinde gerçekleşme ihtimali olan teknolojik ilerlemelerden de bahsetti. Ünlü girişimcinin dikkat çektiği başlıklar şu şekilde:

1) Kovid-19 pandemisinin en kötü hali 2022’de sona erecek





Independent Türkçe’nin haberine göre Bill Gates, Mart 2020’den bu yana tüm dünyada milyonlarca kişinin ölümüne neden Kovid-19 pandemisinin 2022’de rahatlayacağını düşünüyor. Ancak bu Gates’e göre her şeyin normale döneceği anlamına gelmiyor. Ünlü girişimci pandeminin yarattığı kötü koşulların yeni yılda iyileşeceğini tahmin ediyor.

Yazıda şu ifadeler yer alıyor:





Delta varyantı ve aşı alımıyla ilgili zorluklar nedeniyle şu ana kadar pandeminin sonuna umduğum kadar yakın değiliz. Bu kadar bulaşıcı bir varyantın ortaya çıkacağını tahmin etmemiştim ve aşı olmayla maske kullanımına devam etmeye ikna etmenin ne kadar zor olacağını hafife almışım. Yine de tünelin sonunda ışığın görüneceğinden umutluyum. Başka bir tahminde bulunmak aptalca olabilir ancak pandeminin şiddetli aşamasının 2022’de sona ereceğini düşünüyorum.





2) İki üç yıl içinde Metaverse’de toplantı yapmak olağan hale gelecek Gates de tıpkı Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg gibi Metaverse’ün ufkunun fazlasıyla geniş olduğunu düşünüyor. Gates, Metaverse’ün toplantı yapma biçimimizi de değiştireceğine yönelik tahminini şu ifadelerle anlatıyor: Önümüzdeki iki veya üç yıl içinde çoğu sanal toplantının 2D kamera görüntüsü sistemlerinden üç boyutlu ortamdaki dijital avatarlarla Metaverse’e geçeceğini tahmin ediyorum. Hem Facebook hem de Microsoft kısa süre önce bunun için vizyonlarını açıkladı ve bu da Metaverse’ün nasıl görüneceğine dair pek çok kişiye ilk görüşü sağladı. Gates, VR gözlüklerle birlikte beden dilimizi ve sesimizi yakalayabilecek ekipmanların gündelik hayatın önemli parçaları haline geleceğini düşünüyor.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …