Cuma , 26 Nisan 2024

İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni formülleri





Üçüncü seçenekte ise kademeli emeklilik öngörülüyor. Buna göre Almanya modeli de olarak lanse edilen bu sistemde emeklilik için yaşı karşılayana kadar her yıl yüzde 2 kesintili emekli maaşı bağlanması masadaki seçenekler arasında güçlü biçimde duruyor.





Masadaki formüllerden bir diğer ise normal emeklilik sistemlerinde sıkça kullanılan prim tamamlama sistemi devreye alınacak. Böylece prim eksiği olanlara bunu tamamlama fırsatı sağlanmış olacak. Ancak burada belirlenecek limitler önem kazanacak.





Finlandiya modeli olarak da bilinen son seçenekte ise Almanya benzeri emeklilik için gerekli koşullar sağlanıncaya kadar maaş kesintisi gündemde olacak. Fakat bu modelde emeklilik şartları tamamlandığında maaş eksiği de tamamlanmış oluyor.





3600 ek gösterge
İktidarın gündemine aldığı en önemli konulardan biri de memurları yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge sorununun çözümü oluşturuyor. Bu kapsamda hem memur maaşlarını hem de emeklilik ikramiyelerini artıracak olan düzenlemenin en kısa sürede Meclis’e sevk edilmesinin planlandığı dile getiriliyor.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …