Pazartesi , 29 Nisan 2024

İşte kullanışlı temizliğin 7 püf noktası..





4. Su Lekelerinin Düşmanı Beyaz sirke
Banyonuzdaki veya mutfağınızdaki minerallerin neden olduğu su lekeleri gerçekten rahatsız edici olabilir. Neyse ki, bu lekeleri bir miktar beyaz sirke ile kolayca çıkarabilirsiniz. Mikrofiber bir beze bol miktarda sirke dökün ve lekeli yüzeyleri temizlemek için kullanın. Sirkeyi yaklaşık 15 dakika bekletin ve sonra tekrar temiz bir bezle silin. Sirkede bulunan asit lekelerin kaybolmasına neden olur.





5. Dondurucu Mucizesi

Çamaşır makinesine giremeyen, bisiklet kaskı gibi kokan spor kıyafetleriniz var mı? Sızdırmaz, büyük bir torbaya alın ve dondurucuya koyun. Dondurucunun soğuğu nedeniyle, koku kasktan kaybolur. Pantolonunuzda sakız mı var? Dondurucuya koyun! Sakız donduğunda, kolayca çıkarabilirsiniz.





6. Ayakkabıları Beyazlatmak İçin Misel Su…..
Ayakkabıların, ilk aldığınız zamandan daha az mı beyaz? Onları bir miktar misel suyla kolayca temizleyebilirsiniz. Birçok insan bu suyu yüzünü temizlemek için kullanıyor, ama aynı zamanda ayakkabının üstünde harikalar yaratıyor.
7. Tuvaletlerdeki Koyu Renkli Halkalar





Birçok insan ölü deri hücrelerini derilerinden temizlemek için bir ponza taşı kullanır. Ama bu taşı tuvaleti temizlemek için de kullanabilirsiniz! Islak bir ponza taşıyla kireç kalıntısı ve koyu halkaları çıkarmak çok kolaydır. Ponza taşının tamamen ıslak olduğundan emin olun, eğer değilse, klozeti çizebilirsiniz. Klozetin gerçekten temizlenmesini istiyorsanız, önce kaseye 150 gram kabartma tozu koyabilir ve birkaç dakika bekletip bırakabilirsiniz. Ardından kabı, ponza taşıyla temizleyin.

Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …