Cuma , 26 Nisan 2024

KARIN ŞİŞKİNLİĞİ OLANLAR BUNLARI KESİNLİKLE YEMESİN





SIVIYI AZALTIN
Karın şişkinliğinin bir nedeni de karında toplanan fazla su veya sıvı. Muz benzer biçimde lif ve potasyum açısından varlıklı şeyler yemeyi deneyin. Böylelikle vücudunuzdaki fazlalık sıvıdan kurtulacaksınız.
KİNOA TÜKETİN
Kinoada bulunan kalsiyum ve magnezyum oranı karın şişkinliği için iyidir.





‘YANLIŞ’ LİFLER TÜKETMEYİN
Life karşı aşırı hassassanız karın şişkinliği hissedebilirsiniz. Aşırı ekmek, fasulye ve lahana tüketmek buna neden olabiliyor.





Çözümlenebilir lifler içeren yiyecekler tüketmelisiniz. Yulaf ezmesi, baklagiller, sebzeler, kök sebzeleri, meyveler ve tanecikli meyveler karın şişkinliğini azaltır.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNİZİ AZALTIN
Süt ve süt ürünleri tükettikten sonra karnınızın şiştiğini hissediyorsanız, bunları çok az tüketin.





TROPİKAL MEYVELER TÜKETİN
Papaya ve ananasın karın şişkinliğine iyi geldiği biliniyor. İki meyvede de protein sindirimini kolaylaştıran ve yiyeceklerin süratlica parçalanmasına yardımcı papain ve bromelain ismindeki iki enzim bulunuyor.





ÜRÜNLERİN BİLGİLERİNİ DİKKATLİCE OKUYUNUZ
Vitamin takviyelerinin bazılarında buğday ve laktoz bulunuyor. Laktoz ve glüten duyarlılığınız varsa bunlar sorunlara yol açıyor. Sorunlardan biri de karın şişkinliği. Aldığınız ürünlerde glüten, laktoz yada şeker olmadığından emin olun..

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …