Cumartesi , 27 Nisan 2024

Kehanetleriyle geçtiğimiz yıllara damga vurmayı başaran The Simpsons animasyon dizisi bugüne kadar birçok olayı önceden bildi ve seneler öncesinden yayınladı. The Simpsons’ların yeni kehaneti..





KORONAVİRÜS SALGINININ BİTİŞİ
2019 yılından itibaren dünyayı etkisi altına alan koronavirüse benzer bir salgının başlangıcını öngören The Simpsons bu sefer de bitişine ilişkin kehanetleriyle gündeme geldi.





Popüler animasyon dizisine göre salgın 2022 yılında insanlığın hayatından çıkacak…
TAM 18 YIL ÖNCE TAHMİN ETTİ
Öte yandan 1995 yılındaki altıncı bölümünde seyircisini selamlayan The Simpsons dizisi, akıllı saatlere gönderme yapmıştı. ‘Lisa’nın Düğünü’ isimli bölümde Lisa Simpson’ın kocasının bileğinde bir akıllı saat vardı ve ikili bu saat üzerinden iletişim kuruyordu. İlk akıllı saat 2013 yılında oluşturuldu ve The Simpsons bu teknolojiyi tam 18 yıl önce tahmin etmeyi başardı…





ONU DA MI BİLDİ?
Dizinin sosyal medyadaki hayranları tarafından Simpsonlar’ın 10 yıldan fazla bir süre önce metaverse’ü öngördüğü iddia edildi. Söylenenlere göre, metaverse öngörüsü 2011’de yayınlanan 23. sezondaki Holidays of Futre Passed bölümünde geçti.

Bu bölüm, ilk olarak Lisa Simpsons’ın “ultra net” içine girdiğini gösteriyor. İnsanların, sanal gerçeklik dünyasına oldukça benzeyen sahnelerde sürekleyici bir çevrimiçi dünyada etkileşime girdiği görülüyor.





Sosyal medyadaki bir kullanıcı, “Simpsonlar 2011’de metaverse’ü tahmin etti” diyerek deyim yerindeyse tartışmanın fitilini ateşledi. Diğer kullanıcılar ise bu fikre oldukça ikna oldu. Başka biri olayın başka bir boyutuna dikkat çekti ve şunu yazdı: “Simpsonlar metaverse’ü tahmin mi etti yoksa Mark Zuckerberg bu fikri Simpsonlar’dan mı çaldı?”





Daha önce de söylediğimiz gibi, Simpsonlar pek çok olaya ilişkin yakın tahminlerde bulundu. Metaverse öngörüsü ise deyim yerindeyse sosyal medyayı salladı.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …