Cuma , 26 Nisan 2024

KORONAYLA MÜCADELEDE YENİ YASAKLAR GELİYOR





Bakanlık ülkeye ulaşan BioNTech a’şılarıyla birlikte, kronik hastalıklara yenilerini eklerken a’şılanacak vatandaş sayısını artırdı. Bu yeni kronik hastalıkların başında tansiyon, diyabet, ileri böbrek hastalıkları ve kalp hastalıkları da bulunuyor. Neden herkes hastalanmıyor! K’oronavir’üsten koruyan gen keşfedildi! Neden herkes hastalanmıyor! K’oronav’irüsten koruyan gen keşfedildi!





SOSYAL MEDYA MESAJLARI
A’şı sırası geldiğini gören 20 yaş ve üzeri yaşlardaki kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ise şaşkınlıklarını ve mutluluklarını sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Sağlık Bakanlığı haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz BioNTech a’şısının ülkeye ulaşacağını duyurmuştu.





Bakanlık a’şı rakamlarını paylaşmıyor. A’şı sevkiyatına zarar vermemek için açıklama yapılmadığı belirtiliyor. Sinovac a’şısıyla ilgili ise birinci dozlarla ilgili sorun yaşanıyor.





Sinovac tercih edenler “uygun kriter bulunmamaktadır” uyarısı ile karşı karşıya kalıyorlar. K’ovid-19 ile mücadele sürecinde hazirana ilişkin kademeli normalleşme kapsamında,





Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime geçildi. Tüm ilkokullar ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda ise haftanın 5 günü tam zamanlı yüz yüze eğitim 1 Haziran itibarıyla başlatılmıştı.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …