Cuma , 26 Nisan 2024

KUVVETLİ GELİYOR. BİR ÇOK İL İÇİN SARI KODLU UYARI GELDİ





İZMİR, MANİSA, MUĞLA, ADANA, HATAY DİKKAT
Meteorolojinin sitesinde yayınlanan sarı alarmda Ege ve Akdeniz bölgesindeki iller bulunuyor. Çarşamba günü İzmir, Aydın, Muğla, Burdur ve Manisa’da gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışlar asıl etkisini 24 Şubat 2022 perşembe günü gösterecek. Ege bölgesiyle birlikte Akdeniz bölgesi de kuvvetli yağışların etkisine girecek. Antalya, Adana, Hatay dahil bölgedeki iller de sele sebep olabilecek kuvvetli yağışlar bekleniyor.





BUGÜN HAVA NASIL?:
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Konya hariç), Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Ağrı ve Muş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.





BUGÜN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI VERİLEN İLLER
Yağışların Trakya ile Aydın, İzmir’in güney ve doğusu, Muğla, Adana’nın güneyi, Osmaniye, Hatay, Burdur’un doğusu, Isparta’nın güneyi, Adıyaman, Şanlıurfa’nın kuzey ve batısı, Diyarbakır, Batman ile Gaziantep çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU
İSTANBUL’da bugün başlayan sağanak yağışlar gece etkisini artıracak. Yağışların etkisiyle hava sıcaklığı yarın 12 dereceye, perşembe günü ise 10 derecenin altına düşecek.





SARI ALARM VERİLEN İLLER:
Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Antalya, Burdur, Isparta, Osmaniye, Hatay





SARI ALARM NEDİR?:
Havada “potansiyel tehlike durumu”na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …