Cuma , 26 Nisan 2024

METEOROLOJİ’DEN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: BU GECE BAŞLIYOR






Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Osmaniye, Eskişehir, Çankırı, Artvin, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.




Kuzeybatı kesimler ile Erzurum ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara Bölgesi’nde gece saatlerinden itibaren yoğun kar, yarın (Pazar) İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden, güney, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli (30-50 km/sa), Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …