Cuma , 26 Nisan 2024

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor





Geliştirmiş olduğumuz sistemde okul, ilçe, il bazlı bir sistem geliştirmedik. Tam tersine Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde süreci yürüterek, öncelikle okulların açık kalması için alınması gereken önlemleri belirledik ve bununla ilgili her türlü önlemimizi okullarımızda aldık. 6 Eylül itibariyle tüm kademelerde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime başladık. Daha sonra Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile birlikte herhangi bir vaka çıkması durumunda alınması gereken önlemleri ve onun prosedürlerini belirledik. 10 gün içerisinde bir sınıfta 10 vaka olması durumunda o sınıfta yüz yüze eğitime 14 gün ara verdik. Ama bu defa pasif bir şekilde öğrencileri EBA’ya mahkum etmedik. Tam tersine tüm yüz yüze eğitime ara verilen sınıflarda canlı ders verdik. Öğrencilerimize tablet dağıttık” ifadelerini kullandı.





“BİN 817 SINIFTA YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ”
“Türkiye’nin normalleşmesi için eğitim sisteminin normalleşmesi ve yüz yüze eğitime devam edebilir hale gelmesi gerekiyor”
Türk eğitim sisteminin devasa bir sistem olduğunu vurgulayan Bakan Özer, “Bizim eğitim sistemimiz hakikaten devasa bir eğitim sistemi. Yaklaşık 18 milyon öğrencinin olduğu, 1.2 milyon öğretmenin olduğu, servis şoförleri ve diğer çalışanlar ile birlikte toplam 20 milyonluk bir kitleyi doğrudan, dolaylı olarak da tüm Türkiye’yi etkileyen bir sisteme sahibiz. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin örneklemi değil evrenidir. Türkiye’nin normalleşmesi için eğitim sisteminin normalleşmesi ve yüz yüze eğitime devam edebilir hale gelmesi gerekiyor.





Yaklaşık 7 haftayı geride bıraktık ve 8’inci haftaya girdik. Yani 2 ayı tamamlayacağız. Sistemimizde 850 bin sınıf var ve bugün itibariyle 850 bin sınıftan sadece bin 817’si yüz yüze eğitime ara vermiş. Yani oran yüzde 1’in çok çok altında. Yani önlemler alındığı zaman, aşısından PCR’ına kadar, maskeden dezenfektana ve hijyene, sosyal mesafeye kadar tüm önlemler alındığı zaman, bir toplumdaki en korunaklı yerlerin okullar olduğu bariz bir şekilde ortaya çıkmış oldu” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …