Pazartesi , 29 Nisan 2024

O fay hatlarına dikkat! En riskli iller hangileri? O iller depremde en güvenli yerler…





İşte Türkiye’nin deprem haritası! O fay hatlarına dikkat! En riskli iller hangileri? O iller depremde en güvenli yerler….
Türkiye’de bugün yapılan deprem tatbikatı geniş yankı uyandırırken, A Haber Spikeri Hikmet Öztürk Türkiye genelinde bulunan fay hatlarının illere göre dağılımını canlı yayında inceledi. Peki Türkiye’de hangi iller deprem açısından riskli? Deprem için en güvenli iller hangileri?





A Haber Spikeri Hikmet Öztürk Türkiye genelinde bulunan fay hatlarının illere göre dağılımı yorumladı. Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor.. KIRMIZI ALANLAR BİRİNCİ BÖLGE Kırmızı ile görülen iller birinci dereceden deprem riski olan alanlar olarak ön plana çıkıyor. 1. BÖLGEDE YER ALAN İLLER İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt. .




Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …