Cuma , 26 Nisan 2024

O İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI





İZMİR
İzmir’de korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarına kısıtlama getirildi. Deprem nedeniyle çadır alanlarında kalan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ise evleri olmadığı için çadırlarında ya da çadır yakınlarında vakit geçirmek zorunda olduklarını belirtti.İzmir’in büyük ölçüde etkilendiği depremin ardından aralarında 65 yaş ve üzeri vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi çadırlarda kalıyor. Dün akşam korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarına kısıtlama getirildi. Hal böyle olunca, akıllara çadırlarda kalan 65 yaş ve üzeri depremzedeler geldi. Çadırda yaşamak durumunda kalan bazı depremzedeler, çadırlarının yakınında vakit geçirdiğini belirtirken, bazıları ise kısıtlamadan haberlerinin olmadığını söyledi. “İhtiyacımı giderip tekrar içeriye giriyorum.



72 yaşındaki Fatma Miras, “Sağlığımıza dikkat etmemiz, maskesiz gezmememiz, kalabalığa girmememiz gerekiyor. Şu an bir rahatsızlığım yok ama yok diye rahatça gezecek, ‘hodri meydan’ diyecek değilim. 65 yaş ve üstüne kısıtlama geldiği için çadır kentteki karavanımda vakit geçiriyorum. Karavanın önünde karnımı doyurup tekrar içeriye giriyorum. Yaşımdan dolayı dışarıda dolaşmıyorum. Sadece ihtiyacımı gidermek için çıkıyorum. Deprem olmasaydı bu saatlerde evimde olacaktım. Evimde hasar yok ama tedbir amaçlı oğlumla birlikte çadır alanında karavanda kalıyoruz” dedi. “Evde olursam söz veriyorum içeride oturacağım”


Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …