Cuma , 26 Nisan 2024

ONBES GÜN ÖNCE





Hayvan satış alanı içerisinde sistem içinde el yıkamak için lavabolar oluşturulacak. Yasaklara uymayanlara 2 bin 399 lira ceza kesilecek. Bunun için K/urbanlık ziyaretleri, İstanbul’da bayramdan 15 gün, 1 ay önce hazır hale getirilecek ve bu sefer ku/rbanlık hayvan girişine yapılacak. İşte Kurban Bayramı’nda yasaklarla tüm olacaklar… K/urban Bayramı öncesi oğlun yasaklanmasından. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin uygulanmamasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak teslim edilerek girdi.





Buna göre, illerde vali veya görevlendireceği bir vali yardımcısının, ilçelerde ise kaymakamın başkanlığında, müftülük, il veya ilçe sağlık müdürlüğü, il veya ilçe tarım ve orman müdürlüğü, çevre ve şehircilik il müdürlüğü, belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcisinden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonuacak. Şehirlerde görülecek çok sayıda ve kapasitede, kurban ve kesim yerleri ile adaklık kesim yerleri. Kesim yerleri, genel sağlıkna uygun, dezenfekte edilebilir, zemininde su toplamayan, yeteri derecede ısıtma ve havalandırması mevcut mekanlardan seçilecek. Ayrıca sosyal sigorta kapsamında hazırlanacak.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …