Cuma , 26 Nisan 2024

Ramazan ayı boyunca tam 21 günlük tam kapanma mı geliyor !





Prof. Dr. Oğuz Uzun da mutant virüsün belirtilerinin baş dönmesi, bilinç durumunda bozukluk ve baş ağrısı olduğunu söyleyerek, “Tam kapanma konusu mutlaka bence olmalı.” Dedi.‘Tam kapanma düşünülmeli’ Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Uzun, sadece Samsun’da değil Türkiye genelinde Covid-19 vakalarında bir artışın olduğunu söyledi. Prof. Dr. Uzun, “Biz hastaları gerçekten çok iyi tedavi ediyoruz, ancak tedavi ile iş bitmiyor yukarıdan, çığ geliyor, kar topu gibi çoğalıyor ve çığ oluşuyor orayı kesmemiz lazım.





Evde izolasyon diyoruz ama hastalar evde izole olmuyorlar. Aile bireylerine bulaştırıyorlar. Evde durmayıp dışarı çıktıkları için bu izolasyon tam olarak gerçekleşmiyor. Pandemiyi yenmenin birinci kuralı izolasyonun sağlanmasıdır. Aileler arası gidiş gelişler ve akraba ilişkileri var. İzole olması gereken hastalar sokaklara, çarşıya ve pazarlara gidiyorlar. Şehirlerarası geçişkenlik var” diye konuştu.





Hasta akışının çok fazla olduğunu dile getiren Prof. Dr. Uzun, “Sağlık çalışanları 1 kişiyi tedavi ediliyor, o 10 kişi olarak geri dönüyor. Tam kapanma konusu mutlaka bence olmalı. Tam kapanmanın yapılması lazım. Bence Samsun için düşünülmesi gereken bir şey” dedi.Prof. Dr. Müftüoğlu’ndan hafta sonu ‘tam kapanma’ çağrısıCorona virüste ‘kademeli normalleşme’ sonrası günlük vaka sayısının 30 bine yaklaşması vatandaşları tedirginliğe sevk ederken uzmanlarda çağrı geldi.





Hürriyet başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, geçtiğimiz günlerde corona virüste vaka sayısının 30 bine dayandığına vurgu yaparken salgındaki gidişatın iyi olmadığını ve hafta sonu tam kapanmanın ilan edilmesi gerektiğini belirtti.‘Hafta sonu kapanalım mı?’ başlıklı yazısında kapanma düşüncesini paylaşan Müftüoğlu, kararı pendemiyi yönetenlerin vereceğini fakat soruya cevabının açık ve net olduğunu vurguladı.Müftüoğlu, rakamların kapanmayı zorunlu kıldığını belirterek “Hafta sonları yeniden kapanalım çünkü bunu eğer şimdi yapmazsak sonrasında daha kötü, ağır, bunaltıcı, can yakıcı kısıtlamalarla karşılaşmamız vazgeçilmez olabilir” ifadelerini kullanarak, şu tavsiyeyi verdi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …