Cumartesi , 27 Nisan 2024

Ramazan ayı boyunca tam 21 günlük tam kapanma mı geliyor !





Ortada ‘belalı mı belalı’ ve de ‘son derece tehlikeli’ korkutucu bir süreç var. Hemen, şimdi, hiç gecikmeden müdahale edilmesi gereken bir ‘yangın durumu’ ya da moda benzetmeyle bir tür “tsunami tehdidi” ile karşı karşıyayız. Duruma acilen müdahale edilmesi ve ülke genelinde hemen bu hafta cuma akşamı 21.00’den başlayarak pazartesi sabahı 05.00’te sonlanacak bir tam kapanma durumunun ilan edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Eğer böyle bir kapanma ülke genelinde düşünülmez ise hiç olmazsa kırmızı illerde mutlaka ama mutlaka uygulamaya sokulmalı.”





Sürdürülebilir kapanma çağrısı geldi!Türk Toraks Derneği, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, TTB UDEK Koronavirüs Çalışma Grubu imzasıyla sürdürülebilir kapanma çağrısı yapıldı.





“Eğer bir daha kapanırsak hem esnafın hem de vatandaşın işi zorlaşır” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kurallara mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Eğer bir daha kapanırsak hem esnafın hem de vatandaşın işi zorlaşır. Gevşemeden mesafe, hijyen ve maske kuralına dikkat edilmeli. İşletmeler, biraz daha alışık çünkü bir yıldır kapalılar. İşletme sahipleri, bulundukları mekanları kontrol etmeliler. Müşteri yoğunluğu olan noktalarda masa sayısını, kullanılan günü birlik masa örtülerinin temizliği kurallarına harfiyen uyulmalıdır.”





“Yeniden kısıtlamalar ile karşı karşıya kalmamız mümkün” Yeniden normalleşme sürecinde çok daha dikkatli olunmasını isteyen bir başka isim ise Turizmciler Derneği Başkanı Faruk Elmalı. “İnsanların kendi önlemlerini sıkıca almalarının olmazsa olmaz olduğunu görüyoruz” diyen Elmalı, şöyle devam etti: “Ülkemizin en önemli sektörü turizm sezonunun yaklaşmasıyla vaka sayılarının artması bizleri olumsuz yönde etkileyecektir. Vaka sayıları kontrol altında tutulamazsa yeniden kısıtlamalar ile karşı karşıya kalmamız mümkün.”




Sonraki Haber

Deprem olacak diye jeologlar bu illerden kaçmaya başladı

Deprem olacak diye jeologlar bu illerden kaçmaya başladı Türkiye’de yaşayan deprem uzmanı Moriwaki Yoşinori, özellikle …